Hakeminen

Instrumentariumin Tiedesäätiö tukee lääketieteen ja lääketieteen tekniikan sekä niihin liittyvää luonnontieteellistä ja taloustieteellistä tutkimusta.

Säätiön keskeisin toiminnan muoto on vuosittain yleisessä haussa jaettavat henkilökohtaiset apurahat. Apurahoja myönnetään väitöskirja- ja post doc -tutkijoille sekä tutkimusryhmille.

Säätiö myöntää kohdealueilla tutkimusta harjoittavien äskettäin väitelleiden tohtorien tieteellisen urakehityksen tukemiseen henkilökohtaisia post doc -apurahoja enintään kahden vuoden (24 kk) mittaista tutkimustyötä varten. Lisäksi säätiö voi julistaa haettavaksi Instrufoundation Fellow -apurahoja. Kyseinen 150 000 euron (2024 hakukierros) apuraha on tarkoitettu vastikään ulkomailta Suomeen palaavalle itsenäistyvälle tutkijalle joko oman tutkimusryhmän perustamiseen tai tutkijan jo olemassa olevan tutkimusryhmän vahvistamiseen. Säätiö voi jakaa Silmu -apurahoja tutkijainnovaattoreille ja tiedeyrittäjille.

Haun kohdealueista sekä ilmoitus- ja hakuaikataulusta päätetään Instrumentariumin Tiedesäätiön hallituksen vuosikokouksessa toukokuussa.

Ilmoitus apurahojen julistamisesta haettavaksi on nähtävissä Instrumentariumin tiedesäätiön www-sivuilla ja osoitteessa tiedejatutkimus.fi. Ilmoitus toimitetaan julkaistavaksi yliopistojen ja korkeakoulujen verkkosivuille sekä Mediuutiset.fi:hin.

Apurahojen saajat tullaan ilmoittamaan säätiön kotisivuilla.