2018

 

 • Tamperelainen Braincare Oy Health Design 2018 -kilpailun voittoon
  Braincare Oy kehittää implanttia, joka tallentaa epilepsiakohtaukset ja lähettää tiedot suoraan potilaan lääkärille. Epilepsiakohtausten seurannan lisäksi yritys on kehittänyt mobiiliapplikaation, jonka avulla potilas voi tuoda oman kokemuksensa kohtauksista esille ja välittää sen sairaalalle. Voittosumma 20 000 euroa tuli Instrumentariumin tiedesäätiöltä.

 • Tiedesäätiö mukana Health Design Pitching -kilpailussa
  Instrumentariumin tiedesäätiö osallistuu Health Design tapahtumaan Harald Herlin -oppimiskeskuksessa Espoossa. Säätiön myöntämä palkintosumma tapahtuman yhteydessä järjestettävälle pitching -kilpailulle on yhteensä 20 000 euroa.

 • Uusia menetelmiä syövän selättämiseksi
  Syöpä on yksi johtavista kuolinsyistä kehittyneissä maissa. Instrumentariumin tiedesäätiö on päättänyt rahoittaa uuden sukupolven teknologioita syövän tunnistamiseen, hoidon tehostamiseen ja syövän selättämiseen. Tiedesäätiön suurimman 100 000 euron apurahan sai FT Teijo Pellinen Helsingin yliopistosta. Tänä vuonna säätiö jakoi apurahoja yhteensä 950 000 euroa.

 • Professori Tapani Tammiston muistosymposium
  Anestesialaitteiden kehittämistä ja valmistusta Helsingissä jatkava GE Healthcare Finland Oy ja alumniyhdistys Datexlaiset ry järjestävät 14.2.2018 Instrumentariumin tiedesäätiön tukemana professori Tammiston muistoa kunnioittavan symposiumin. Ohjelmassa käsitellään anestesiologian ja kivunhoidon historiaa, nykypäivää ja kehitystrendejä.