Näin teet hyvän apurahahakemuksen Instrumentariumin tiedesäätiölle

Instrumentariumin tiedesäätiön vuoden 2025 apurahahaku on avautunut 1.8. ja jatkuu 15.9. saakka. Minkälainen apurahahakemus tiedesäätiölle kannattaa tehdä? Lue tästä vinkit.

Olen työskennellyt Instrumentariumin tiedesäätiön asiamiehenä vuodesta 2018 lähtien, ja minulla on ollut ilo seurata ja tukea monia merkittäviä tutkimushankkeita. Lisäksi olen kerännyt laajaa kokemusta rahoitushakemusten käsittelystä muun muassa Tekesissä, Business Finlandissa ja Suomen Akatemiassa. Näiden eri organisaatioiden parissa työskentely on antanut minulle hyvän ymmärryksen siitä, mitä onnistunut apurahahakemus vaatii.

Kaikkiin erilaisiin apurahahakemuksiin liittyy yksi neuvo ylitse muiden, jota neuvoa ei voi hakijoille liikaa korostaa: tutustu hakuohjeisiin huolellisesti ja noudata jokaisen rahoittajan hieman toisistaan eroavia ohjeita mahdollisimman tarkasti. Jokaisella rahoittajalla on omat erityiset kriteerinsä ja toiveensa, jotka heijastavat heidän painopisteitään ja tavoitteitaan. Sen vuoksi yksi ja sama hakemus ei yleensä sovellu useaan eri rahoittajatahoon. Hakemus kannattaa sen sijaan räätälöidä vastaamaan kunkin rahoittajan erityisiä vaatimuksia ja odotuksia.

Minkälaisia hankkeita tiedesäätiö rahoittaa?

Instrumentariumin tiedesäätiöstä voit hakea apurahoja lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteisiin ja menetelmiin liittyvään tutkimukseen sekä näiden alojen taloustieteelliseen tutkimukseen. Tiedesäätiö tukee erityisesti sellaisia terveydenhuollon ja potilaiden hyvinvointia parantavia innovatiivisia hankkeita, jotka edistävät lääketieteellisten laitteiden ja menetelmien kehitystä.

Instrumentariumin tiedesäätiö voi rahoittaa myös muita luonnontieteisiin ja tekniikkaan liittyviä tutkimushankkeita. Näidenkin hankkeiden tulee kuitenkin liittyä erityisesti lääketieteeseen ja lääketieteen laitteistoihin keskittyvään tutkimukseen ja kehitystyöhön. Tämä keskittyminen takaa, että rahoittamamme projektit tuovat konkreettisia parannuksia terveydenhuollon alalle.

Täyttääkö hakemuksesi peruskriteerit?

Varmistathan ennen hakulomakkeen täyttämistä, että hakemuksesi täyttää säätiön peruskriteerit. Tämä varmistaa, että hakemuksesi käsitellään sujuvasti ja että se vastaa rahoitustavoitteitamme. Hyvin valmisteltu hakemus, joka noudattaa säätiön ohjeita, lisää huomattavasti mahdollisuuksiasi saada rahoitusta. Muista liittää mukaan myös CV ja julkaisuluettelo.

Instrumentariumin tiedesäätiö on sitoutunut tukemaan merkittäviä tieteellisiä läpimurtoja ja innovaatioita. Hakemalla apurahaa meiltä liityt joukkoon edelläkävijöitä, jotka pyrkivät parantamaan terveydenhuollon teknologioita ja menetelmiä. Ole tarkka ja huolellinen hakemusta laatiessasi – näin voit varmistaa, että erinomainen tutkimusideasi saa ansaitsemaansa huomiota ja rahoitusta.

Hakemuksen otsikko ja tiivistelmä ratkaisevat paljon

Tiedesäätiössä apurahahakemuksesi jaetaan arvioitavaksi kahdelle asiantuntijalle, jotka ovat parhaiten perehtyneet aiheeseesi ja siihen liittyvään tutkimukseen. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että hakemuksesi otsikko ja tiivistelmä kertovat tutkimushankkeestasi kaiken olennaisen tiiviissä muodossa. Liian kryptinen tai monisanainen otsikko voi hämmentää jakotilanteessa, jolloin merkittäväkin tutkimusaihe saattaa jäädä ilman ansaitsemaansa huomiota. Tällöin hakemuksesi saattaa päätyä asiantuntijalle, joka ei tunne tutkimusaihetta ja siihen liittyviä haasteita riittävän hyvin.

Tekoälyn kehityksen nopeus tarjoaa uusia mahdollisuuksia tutkimuksen ja hakemusprosessien tehostamiseen. Voit hyödyntää tekoälyä apurahahakemuksen täyttämisessä monin tavoin. Keskustelu tekoälyn kanssa voi johtaa uusiin näkökulmiin tai auttaa selkeyttämään ajatuksia. Tekoäly voi tarjota ehdotuksia hakemuksen muotoilun parantamiseksi, kuten otsikon ja tiivistelmän järjestämiseen, kieliopin tarkistamiseen ja lauseiden muotoilun parantamiseen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tekoäly on apu mutta ei korvike omalle ajattelulle ja asiantuntemukselle. Varmista, että sinulla on riittävästi aikaa täyttää hakemuslomake huolellisesti ja kerätä tarvittavat liitteet.

Apurahahaku on auki 1.8. - 15.9.2024

Vuoden 2025 apurahahaku on avautunut 1.8.2024 täällä ja haku jatkuu aina 15.9.2024 saakka. Tiedesäätiön hallitus tekee päätökset apurahoista tammikuussa 2025 ja ne julkistetaan helmikuun 2025 puolivälissä.

Menestystä hakuprosessiin toivottaen

Markku Lämsä
Asiamies
Instrumentariumin Tiedesäätiö

Lue myös arvioitsija Mika Rämetin haastattelu: Tee apurahahakemuksestasi selkeä

Instrumentariumin tiedesäätiö 5.8.2024